pocket christmas...

...egy könyvet venni indultam, útba ejtve kedvenc kvzoo-m. Ahogy kortyolgattam a forró fekete levet, elmerengtem az utca forgatagán, és azon gondolkodtam, vajon mit csinál vasárnap délelőtt ez a rengeteg ember. Persze, hiszen 4 nap múlva Karácsony! Akkor ma van a advent 4. vasárnapja (...micsoda megállapítás). Hát ezért ez a sok rohanó zombi az utcán. Hihetetlen..., hisztiző gyerekek a karácsonyi ajándékokért, telhetetlen felnőttek, pénzt szóró, hangoskodó nem kel bemutatnom emberek. Minden évben ez van. Hát ennyi lenne a karácsony? Fenyőfák tíz- húsz-harmincezer forintokért? Az épp karácsony előtt bepromózott film játékkellékeivel töltött játékboltok egy minimálbérért?. Hihetetlen ez a mesterségesen gerjesztett őrület. Adakozz a vörös kereszteseknek, a krisnásoknak, a mikulásoknak, a piásoknak, a hajléktalanoknak, a gazdagoknak, az államnak...,sorolhatnám még. Ha meg netán meg mered mondani, hogy az év többi napján is kiveszed a részed az adományozásból és a segítség nyújtásból, rendesen befizeted az adódat, nem csalsz el egy forintot sem és most nincs kedved adni, akkor úgy néznek rád, mint aki megölte az anyját, vagy legalábbis mintha te lennél a Grincs, az, aki nem a karácsony szellemének megfelelően viselkedik.

Apropó, egyáltalán emlékszik valaki miért is van Karácsony? Mit akar jelenteni, mit akar képviselni és miért csak ennyi ideig tart? Nos a nyilvánvaló, és ismert magyarázatokat figyelembe véve sem kapunk rá értelmes magyarázatot. Talán nem is baj.

Viszont, ha az év minden napját úgy élem, mintha Karácsony lenne, akkor mi a különbség a július 29-i Karácsonyom és a december 24-i Karácsonyom között??? Ha minden napom úgy telik el, hogy az aznapi lehetőségeimből a maximumot kihozom, úgy és annyit teszek amennyit épp bírok? Ha minden nap úgy szeretek, ahogy lehetőségeim megengedik, ha minden nap úgy próbálok élni, hogyha este lefekszem és felteszem magamnak a kérdést,-  hogyha ez lenne az utolsó napom, akkor mindent úgy csináltam e ahogy szerettem volna, -  akkor az igenen kívül más válasz ne jöhessen szóba.

Gondolkodj el ezen kérlek. Az, hogy tudod miről beszélek, az még nem jelenti azt, hogy az életedet is úgy éled!

Ha esetleg tudod, akkor vágd zsebre a Karácsonyt, fástól, ajándékostól, szeretetestől, hogy az ünnepi mizéria levonulta után is bármikor elővehesd amikor csak eszedbe jut.  Ha meglátsz egy zombit, jusson eszedbe, hogy a jobb zsebedbe tetted, és bármikor amikor csak gondolni akarsz rá, nyúlj mélyen a zsebedbe, keresd meg, vedd elő, és máris veled lehet évszaktól, hónaptól, naptól függetlenül. Mindenki örömére.

Boldog Karácsonyt :)

A bejegyzés trackback címe:

https://risingpoetry.blog.hu/api/trackback/id/tr5411987380

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Köszöntelek

 

"Kereshetsz vidám perceidben,
 Elrejtve ott vagyok örömödben, 
 Megláthatsz szomorú napjaidban,
 Ott vagyok színtelen sóhajodban"

 

 Rising Poetry - Gróf Tamás

 

 

rp_pajer_vajk_monika.jpg

Egy lehetőség

 

 

Ha hirdetnél vagy reklámoznád
terméked az oldalon, írj bátran:

risingpoetry (kukac) gmail.com


Az oldalon található írások
haszonszerzés céljából
nem másolhatók
!
Médiában történő
megjelenítéshez
a szerző engedélye
szükséges.

(Gróf Tamás)

Kapcsolat: risingpoetry kukac gmail.com
https://www.risingpoetry.hu/

Facebook megosztások

DC - A CSOKOLÁDÉ ÉS ÉN

 

"Már az első találkozás élménnyé válik, ujjaid közt a fekete szépség, ajkaidhoz érve, roppanós külsejével, harapásra csábít. Ajkaidon fekete csókja, éltető erő, legbelső vágyaid ismerő, akár egy csábító szerető. Darabkái nyelveden olvadva, ízlelőbimbóid hullámvasútjára váltottak jegyet, a második falattól végre behunyod a szemed. Elvarázsol egyedi íze, a fellegekbe juttat, behunyt szemeddel látod, nincs más ilyen élmény, ami felkorbácsol és egyben nyugtat. Az utolsó falatka, is lassan elmerül benned, szemed kinyitva a dobozt keresed,  legszívesebben eldugnád mindenki elől, tudva, ez az élmény feledésbe sosem merül."

Éld át a te is a Dantonie Chocolate élményt, egy falat boldogság, csak karnyújtásnyira tőled.

 

bonbon03.jpg

 

 

süti beállítások módosítása