apró kis hazugságaink...
...életigazságaink és élethazugságaink:

Megszokásból élni valakivel: hazugság. (...) Mindenki úgy csapja be magát, ahogy akarja.

 

 

 forrás: innen

 

Nehéz feltételezni másról, hogy az igazat mondja, amikor tudjuk, hogy a helyében mi magunk is hazudnánk. Ez rendben is van, de, hogy dolgozzuk fel mindazt a hazugság mennyiséget amivel nap mint nap találkozunk...vagy még durvábban, hogy dolgozzuk fel azokat a hazugságokat amit szeretteinktől kapunk, amikor rájövünk, hogy szerelmünk nekünk is hazudik..optimális esetben ez a téma fel sem merülne, hiszen egy őszinte kapcsolatban fel sem merül egy ilyen téma...hiszen, ahogy Nietsche írja: az, hogy az ember mennyit hazudik másnak, elenyésző ahhoz képest, hogy mennyit hazudik önmagának...

Igazat mondani önmagunknak szerintem annyit tesz, mint tükörbe nézve elfogadni azt, amit látunk, még akkor is ha ez nehézséget okoz nekünk, vagy akár környezetünknek.Igazat mondani másoknak, annyi tesz, mint az előbb említett tükröt feléjük fordítani. 

Sokan azt mondják, hogy az őszinteség fájdalmat okoz, vagy fájdalmas tud lenni...hát én nem osztom e véleményt...az őszinteség olyan, mint a gyógyító beavatkozás, de mindez nem táplálkozhat másból mint a szeretetből. Fájni csak akkor fáj ha nem fogjuk fel annak valódi tartalmát...hanem továbbra is a hazugságainkkal azonosítjuk magunkat.

Születésünket követően az életünk folyamán életszakaszainknak megfelelően megtanulunk hazudni, oly módon, hogy a saját szükségleteinknek megfelelően vagy a társadalom által - általánosságban elfogadott igazságokra építünk.Sokszor saját túlélésünk függ tőle.

Gondolkodjunk el egy picit mielőtt tovább mennénk:

 

Honnan tudhatom meg, hogy hazudok, vagy igazat mondok? Lehet-e igazat hazudni? És aki hazugságot hazudik, vajon igazat mond? Ha bevallom, hogy hazudok, akkor most hazudok, vagy igazat mondok? Ha részt veszek mások hazugságaiban akkor vajon én is hazug vagyok?

Karinthy-paradoxon
 

Ohó álljunk csak meg. Ön azt mondja, a rögeszmém, hogy őrült vagyok. De hiszen tényleg az vagyok, az imént mondta. De hiszen akkor ez nem rögeszme, akkor az egy logikus gondolat. Tehát nincs rögeszmém. Tehát mégse vagyok őrült. Tehát csak rögeszme, hogy őrült vagyok, tehát rögeszmém van, tehát őrült vagyok, tehát igazam van, tehát nem vagyok őrült. Mégiscsak gyönyörű dolog a tudomány!

Ha viszont már rájöttünk mások és saját magunk hazugságaira, a legjobb ha kinevetjük magunkat - ez csak egy pillanat műve, - és innentől semmit nem venni komolyan csak magát a nevetést - ami lehet őszinte is...

 

...a többit rátok bízom...

 

(2015.)

A bejegyzés trackback címe:

https://risingpoetry.blog.hu/api/trackback/id/tr9611987430

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Köszöntelek

 

"Kereshetsz vidám perceidben,
 Elrejtve ott vagyok örömödben, 
 Megláthatsz szomorú napjaidban,
 Ott vagyok színtelen sóhajodban"

 

 Rising Poetry - Gróf Tamás

 

 

rp_pajer_vajk_monika.jpg

Egy lehetőség

 

 

Ha hirdetnél vagy reklámoznád
terméked az oldalon, írj bátran:

risingpoetry (kukac) gmail.com


Az oldalon található írások
haszonszerzés céljából
nem másolhatók
!
Médiában történő
megjelenítéshez
a szerző engedélye
szükséges.

(Gróf Tamás)

Kapcsolat: risingpoetry kukac gmail.com
https://www.risingpoetry.hu/

Facebook megosztások

DC - A CSOKOLÁDÉ ÉS ÉN

 

"Már az első találkozás élménnyé válik, ujjaid közt a fekete szépség, ajkaidhoz érve, roppanós külsejével, harapásra csábít. Ajkaidon fekete csókja, éltető erő, legbelső vágyaid ismerő, akár egy csábító szerető. Darabkái nyelveden olvadva, ízlelőbimbóid hullámvasútjára váltottak jegyet, a második falattól végre behunyod a szemed. Elvarázsol egyedi íze, a fellegekbe juttat, behunyt szemeddel látod, nincs más ilyen élmény, ami felkorbácsol és egyben nyugtat. Az utolsó falatka, is lassan elmerül benned, szemed kinyitva a dobozt keresed,  legszívesebben eldugnád mindenki elől, tudva, ez az élmény feledésbe sosem merül."

Éld át a te is a Dantonie Chocolate élményt, egy falat boldogság, csak karnyújtásnyira tőled.

 

bonbon03.jpg

 

 

süti beállítások módosítása