szerelem - szeretkezés 2. rész

Let's Talk About sex...

Folytatva az előző rész gondolatmenetét...

Életünk során kapcsolatainkon keresztül sok emberrel találkozunk, köztük olyanokkal is, akik nem vágynak szorosabb kapcsolatra, nem, hogy egy életre szóló boldogságra. Ezek az emberek csupán a szerelem boldogságát, a mámor, a szenvedély, és a gyönyör érzését keresik, szokásaikon vagy önmagukon változtatni azonban nem akarnak, vagy már csak akkor, amikor rá döbbennek,... késő.
Rendszerint nem akarnak változtatni, még akkor sem, ha egy darabig ezt hisszük, és bízunk benne akkor is, amikor az élet már bebizonyította az ellenkezőjét. Ám ha úgy érezzük, hogy mi magunk kevesebbel is beérjük, mint az életre szóló boldogság, ne csodálkozzunk azon, ha kevesebbet is kapunk. Mély sebet ejthet, ha felismerjük, hogy őszinte szeretetünket a másik észre sem veszi, vagy nem fogadja el. Egy életen át nyomaszthat bennünket az elszalasztott lehetőség gondolata...a mi lett volna ha...
Ám ha valójában nem az igazihoz kötődünk, akkor magányosabbá válunk, mintha egyedül élnénk!
Mielőtt tehát fontolóra vennénk, hogy valakivel lefekszünk és egyesülünk, először azt kellene eldöntenünk, hogy egyáltalán szeretnénk-e vele egyesülni vagy csupán használni akarjuk egymás testét, vagy csak egymást. Mert ez is tud működni, de akkor nem a boldogság a cél.
A feltétlen odaadás az egyik leghatalmasabb és legintenzívebb nemi élmény, amit csak átélhet az ember.
Aki csak egyszer is átélte ezt, tudja, hogy ehhez képest minden egyéb csupán nevetséges tornagyakorlat.
Időt adni magunknak nem ugyanaz, mint érdektelennek mutatkozni vagy a viszonyt lebegtetni. Épp ellenkezőleg, az ember érdeklődik. Nagyon is. Minél többet szeretne megtudni arról, aki majd esetleg a társa lesz. Mielőtt teljesen odaadja magát, tudni akarja, hogy valóban jól választott-e. Hogy összeillenek-e egyáltalán. Ezért kell minél több időt egymással tölteni. Ilyenkor mutatkozik meg, hogy az ágyon kívül is együtt szándékoznak-e lenni. Van-e egyáltalán mondanivalójuk egymás számára? Egyetértenek-e másban is, mint abban, hogy nem akarnak egyedül maradni? Egyforma-e az életritmusuk? Ugyanazt értik-e különböző fogalmak alatt mint pl. kapcsolat, hűség, megértés, bizalom, társ, stb.? Milyen tapasztalataik, vágyaik és kívánalmaik vannak amit szeretnének megosztani, megvalósítani a másikkal? Hasonlóképpen képzelik-e el a jövőt? Megosztják e egymással az érzéseiket? Mihez kezdenek az érzéseikkel? El merik-e mondani a sajátjukat, meghallgatják-e a másikét, megértik-e a másik félelmeit? Felvállalják-e, felismerik-e személyiségük árnyoldalait? Mert mindenkinek megvan a magáé. Hogyan bánunk vele? Megbíznak-e egymásban? Akkor is, amikor netán elfogja a kétely, a kétkedés, a gyengeség? Ki merik-e mondani, hogy "bocsánat", hogy "hibáztam", amikor látjuk, érezzük, hogy a másikat esetleg megbántottuk? Akkor is, amikor netán védtelenek és kiszolgáltatottnak érezzük magunkat?
Ahogy mondani szokták, ha a válasz egy erős talán, az már jó kezdet az igen felé. Amikor mindezt már be tudjuk építeni a mindennapjaink rutinjai közé, és immár nem csak üres szavak, hanem valós tettek is követik működésünket, szavaink, mondanivalónk szinkronba kerül tetteinkkel, akkor elindul valami változás bennünk, elindultunk az ösvényen.




Természetesen nem kell egyetérteni vele, de jó, ha mindenki átgondolja a saját élményei alapján.

 

Szex

Szexélményed mélysége fogja meghatározni minden más élményed mélységét is. Ha nem tudsz mélyen belemerülni a szexuális élménybe, akkor másban sem fogsz soha mélyre merülni, mert a szex a legalapvetőbb, legtermészetesebb élmény.

A biológiád készen áll a szexre, nem kell semmit megtanulnod hozzá. Ha zenét tanulsz, az nincs beépítve; meg kell tanulnod. Ha költészetet, festészetet vagy táncot tanulsz, meg kell tanulnod őket. A szex egyszerűen ott van - a forgatókönyv már meg van írva a biológiádban.
Tehát ha nem tudsz mélyen belemerülni a szexbe - ami annyira természetes dolog -, hogyan merülhetnél bele mélyen a zenébe, hogyan merülhetnél bele mélyen a táncba? Ha visszafogod magadat a szexben, visszafogod majd magadat a táncban is. Nem leszel képes belemenni semmilyen kapcsolatba sem, mert a kapcsolatok rendszerint szexuálissá válnak. Az emberek annyira félnek, és a modern elme különösen nagyon fél, mert olyan sok dolog vált ismertté, és a tudás nem segített mélyebbre jutni, csak félelmeket ébresztett.
Az emberiség történetében soha azelőtt nem félt az ember, de Masters és Johnson óta minden férfi fél, hogy vajon eléggé férfi-e. A nő attól fél, hogy vajon képes lesz-e az orgazmusra. Ha nem képes az orgazmusra, jobb, ha egyáltalán nem kezd bele a szexbe, mert az vagy nagyon megalázó, vagy színlelnie kell. És a férfi fél, ideges, és remeg belül, hogy vajon be tudja-e bizonyítani majd a nőnek, hogy ő a legnagyszerűbb férfi a világon. Micsoda ostobaság! Ha egyszerűen önmagad vagy, az elég.

OSHO

A bejegyzés trackback címe:

https://risingpoetry.blog.hu/api/trackback/id/tr8312005910

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Köszöntelek

 

"Kereshetsz vidám perceidben,
 Elrejtve ott vagyok örömödben, 
 Megláthatsz szomorú napjaidban,
 Ott vagyok színtelen sóhajodban"

 

 Rising Poetry - Gróf Tamás

 

 

rp_pajer_vajk_monika.jpg

Egy lehetőség

 

 

Ha hirdetnél vagy reklámoznád
terméked az oldalon, írj bátran:

risingpoetry (kukac) gmail.com


Az oldalon található írások
haszonszerzés céljából
nem másolhatók
!
Médiában történő
megjelenítéshez
a szerző engedélye
szükséges.

(Gróf Tamás)

Kapcsolat: risingpoetry kukac gmail.com
https://www.risingpoetry.hu/

Facebook megosztások

DC - A CSOKOLÁDÉ ÉS ÉN

 

"Már az első találkozás élménnyé válik, ujjaid közt a fekete szépség, ajkaidhoz érve, roppanós külsejével, harapásra csábít. Ajkaidon fekete csókja, éltető erő, legbelső vágyaid ismerő, akár egy csábító szerető. Darabkái nyelveden olvadva, ízlelőbimbóid hullámvasútjára váltottak jegyet, a második falattól végre behunyod a szemed. Elvarázsol egyedi íze, a fellegekbe juttat, behunyt szemeddel látod, nincs más ilyen élmény, ami felkorbácsol és egyben nyugtat. Az utolsó falatka, is lassan elmerül benned, szemed kinyitva a dobozt keresed,  legszívesebben eldugnád mindenki elől, tudva, ez az élmény feledésbe sosem merül."

Éld át a te is a Dantonie Chocolate élményt, egy falat boldogság, csak karnyújtásnyira tőled.

 

bonbon03.jpg

 

 

süti beállítások módosítása