miért sírsz ?

 

smoking_wizard.jpg 

Egy alkalommal a kis Mumpic éppen hazafelé bandukolt, amikor az út szélén egy varázsgombába botolt. Nézegette, nézegette, mi a csuda lehet ez. Mivel nem tudott rájönni gondolt egyet, felkapta a gombát, és elindult  öreg barátját meglepni az új szerzeménnyel, hogy közösen kitalálják mire is lehet jó.  Ám, amikor odaért a kertkapuhoz egy furcsa érzés fogta el, sehol nem látta öreg barátját, pedig ilyentájt mindig kint szokott lenni a szabad levegőn. Izgatottan kezdte keresni szemeivel. Aztán, ahogy tekergette körbe a fejét, és fürkészte az udvart észrevette hogy a vén tölgy alatt ücsörög az öreg. Ahogy odasietett hozzá látta, hogy Óz szemei könnyektől csillognak.

- Óz, te most sírsz ? - kérdezte a legördülő könnycsepp láttán.
- Nem sírok, csak tudod a pipafüst a szemembe ment, és azért van....
- Nem kell szégyellned, - vágott közbe - tudod én is szoktam sírni.
- Tudom. Nem is tudom mit mondjak. Néha úgy érzem gyenge vagyok, de nem szabad mutatnom.
- Néha én is minden ok nélkül sírok, ez így van rendjén...azt hiszem.
- Tudod kis Mumpic, amikor felnősz, akkor mindenki azt várja tőled hogy erős légy, és ne mutasd ki a félelmeidet, hiszen a "fiúk nem sírnak" ezt már megénekelték sokan.
- Figyu Óz, tudom, hogy varázsló vagy, tudom, hogy okosabb és bölcsebb vagy nálam, de olvastam egy könyvet, és abban az állt, hogy amikor a "jóIsten" megteremtette a varázslókat akkor azt gondolta, hogy különlegesnek kell lennünk. A válluknak elég erősnek, ahhoz, hogy hordhassák a bölcsesség súlyát, és mégis elég puhának ahhoz, hogy szeretteik hozzábújhassanak, kényelmesen, és biztonságosan. Lelkierőt is kaptak, hogy szeretetre tanítsák az embereket és segítsenek elfogadtatni a halál tényét, ha elérkezik. Olyan erőt kaptak, amely lehetővé teszi számukra, hogy felálljanak akkor is, mikor mindenki más, már feladja. Varázserőt, hogy gondoskodjanak hozzátartozóikról a betegségük és a fáradtságuk ellenére. Kaptak érzékenységet, hogy szeressenek feltétel nélkül, még akkor is, ha az fáj nekik. Varázstudást, hogy támogassák, megújítsák a világot, és varázspálcát hozzá, hogy mindezt végre tudják hajtani anélkül, hogy meginognának hitükben. És végül az állt a könyvben, hogy könnyeket kaptak, hogy sírni tudjanak. Én már tudom, mert megértettem. A varázslók szépsége nem az öltözködésükben rejlik, és nem az arcukban. A varázslók, mint amilyen te is vagy,  szépségük  a szemükben lakozik. Ez szívük ajtaja, a hely, ahol a szeretet lakik. És tudod, a varázslóknak gyakran csak a könnyein keresztül látod a szívét. 

Óz mélyet szippantott pipájába, a kifújt füsttel együtt letörölte a könnyeket arcáról, felállt a fa tövében, és átölelte kis barátját. Egy szót se szólt.
 
- Tudod Óz, én tudom, hogy az erősek mentik meg a gyengéket, és ők segítenek az elesetteken, de sokszor azt is látom, hogy az erősekkel nem foglalkozik senki, mert ők erősek, tőlük természetesnek vesznek mindent, mert erősek, és rájuk nem figyel senki, csak a teremtőjük.... Nézd, ezt találtam idefele jövet - mutatott a gombára.
- Gyere, nézzük meg az új szerzeményed, biztosan kíváncsi vagy mi lehet ez, és mire jó.
- Naná, hogy kíváncsi vagyok, végül is ezért jöttem - nevette el magát a kis Mumpic.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://risingpoetry.blog.hu/api/trackback/id/tr8113522461

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Köszöntelek

 

"Kereshetsz vidám perceidben,
 Elrejtve ott vagyok örömödben, 
 Megláthatsz szomorú napjaidban,
 Ott vagyok színtelen sóhajodban"

 

 Rising Poetry - Gróf Tamás

 

 

rp_pajer_vajk_monika.jpg

Egy lehetőség

 

 

Ha hirdetnél vagy reklámoznád
terméked az oldalon, írj bátran:

risingpoetry (kukac) gmail.com


Az oldalon található írások
haszonszerzés céljából
nem másolhatók
!
Médiában történő
megjelenítéshez
a szerző engedélye
szükséges.

(Gróf Tamás)

Kapcsolat: risingpoetry kukac gmail.com
https://www.risingpoetry.hu/

Facebook megosztások

DC - A CSOKOLÁDÉ ÉS ÉN

 

"Már az első találkozás élménnyé válik, ujjaid közt a fekete szépség, ajkaidhoz érve, roppanós külsejével, harapásra csábít. Ajkaidon fekete csókja, éltető erő, legbelső vágyaid ismerő, akár egy csábító szerető. Darabkái nyelveden olvadva, ízlelőbimbóid hullámvasútjára váltottak jegyet, a második falattól végre behunyod a szemed. Elvarázsol egyedi íze, a fellegekbe juttat, behunyt szemeddel látod, nincs más ilyen élmény, ami felkorbácsol és egyben nyugtat. Az utolsó falatka, is lassan elmerül benned, szemed kinyitva a dobozt keresed,  legszívesebben eldugnád mindenki elől, tudva, ez az élmény feledésbe sosem merül."

Éld át a te is a Dantonie Chocolate élményt, egy falat boldogság, csak karnyújtásnyira tőled.

 

bonbon03.jpg

 

 

süti beállítások módosítása