Egy varjú szemével

 

varju.jpg

Tavasz volt. Eljött a megújulás ideje. A természet már ledobta régi elszáradt, a megújuláshoz oda nem illő feleslegeit. A téli fagyban elfagyott, megújulásra képtelen, élettelen növényzet végképp az enyészeté válik. Mindezt egy varjú szemén keresztül látni, szinte hihetetlen. Platánfa tetejéről őrszemként figyelt. Figyelte a nyüzsgést, az emberek léha, álmos, monoton araszolását, ahogy a parti sétány felé komótosan fejleszegetten (némelyek kéz a kézbe) mocorognak. Méla közönyével károgott a fellegek felé, mintha sejtené, mindez csak a tavasz bolondos játéka, hisz mindenki tudja, a Balatontól megváltást csak a bolondok remélnek. Ám hirtelen megakadt a szeme egy fiatalemberen. Látszólag semmi különleges nem volt rajta. Kopottas farmer, edzőcipő (egy menő sportszer gyártótól) egy laza tenisz póló, napszemüveg, férfiasan vagány nagy számlapos dizájnos karóra, és az elengedhetetlen mobil telefon. Valószínű, hogy menet közben olvashatta aznapi e-mailjeit, és válaszolgathatott a közösségi oldalról bejövő üzeneteire. Fejleszegetten kószált a part felé, észre sem véve, hogy a túlpart felöl, már gyülekeznek a fellegek. Talán szerelmes lehetett, vagy épp szerelmi bánat gyötörhette -, de ezt a varjú nem tudta eldönteni, csak figyelte továbbra is csendesen, ahogy komótosan a part felé közelít. A legtöbben ilyenkor leülnek egy padra, vagy csak sétálgatnak, hattyúkat etetnek, vagy kacsákat dobálnak kenyérrel.  A fiatalember megállt. Fel sem emelte tekintetét készülékéről. Állt. Egy helyben. A túlpartról már tisztán látszottak a viharjelző fényei, és az első esőcseppek is szemerkélni kezdtek. Ahogy az esőcseppek készülékének képernyőjén landoltak, hanyag mozdulattal letörölte, megfordult, elindult, vissza fele, napszemüvege még mindig szemeit takarta, hiszen a város felől a nap még mindig hét ágra sütött. Csak ment, az eső felhő pedig követni kezdte, de a fiatalember nem nézett hátra, hiszen az évek során megtanulta, hogy csak előre tekintünk, vissza a múltba soha. Így hát ment egyenesen a nap felé. Talán az esernyőt megtestesítő autójához igyekezett, ennyire elszántan, miközben még mindig,  az  életet jelentő képernyőt bámulta. Leszegett fejjel, vissza sem nézve érte el járművét, kinyitotta annak ajtaját, beszállt és elhajtott. A varjú még tűnődött egy kicsit a történteken, főleg azon, hogyha a fiatalember visszafordult volna, láthatta volna az eső és a napfény nászából életre kelő - az egész tavon átívelő szivárványt. Nem mondhatott semmit, hisz ő csak egy varjú, de két szárnysurrogás között, ahogy elrugaszkodott az ágról tisztán kivehető volt: KÁR-KÁR.

(2018.04.11)

kép forrása: innen

A bejegyzés trackback címe:

https://risingpoetry.blog.hu/api/trackback/id/tr5413831006

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Köszöntelek

 

"Kereshetsz vidám perceidben,
 Elrejtve ott vagyok örömödben, 
 Megláthatsz szomorú napjaidban,
 Ott vagyok színtelen sóhajodban"

 

 Rising Poetry - Gróf Tamás

 

 

rp_pajer_vajk_monika.jpg

Egy lehetőség

 

 

Ha hirdetnél vagy reklámoznád
terméked az oldalon, írj bátran:

risingpoetry (kukac) gmail.com


Az oldalon található írások
haszonszerzés céljából
nem másolhatók
!
Médiában történő
megjelenítéshez
a szerző engedélye
szükséges.

(Gróf Tamás)

Kapcsolat: risingpoetry kukac gmail.com
https://www.risingpoetry.hu/

Facebook megosztások

DC - A CSOKOLÁDÉ ÉS ÉN

 

"Már az első találkozás élménnyé válik, ujjaid közt a fekete szépség, ajkaidhoz érve, roppanós külsejével, harapásra csábít. Ajkaidon fekete csókja, éltető erő, legbelső vágyaid ismerő, akár egy csábító szerető. Darabkái nyelveden olvadva, ízlelőbimbóid hullámvasútjára váltottak jegyet, a második falattól végre behunyod a szemed. Elvarázsol egyedi íze, a fellegekbe juttat, behunyt szemeddel látod, nincs más ilyen élmény, ami felkorbácsol és egyben nyugtat. Az utolsó falatka, is lassan elmerül benned, szemed kinyitva a dobozt keresed,  legszívesebben eldugnád mindenki elől, tudva, ez az élmény feledésbe sosem merül."

Éld át a te is a Dantonie Chocolate élményt, egy falat boldogság, csak karnyújtásnyira tőled.

 

bonbon03.jpg

 

 

süti beállítások módosítása