Megijednek...

...a legtöbben amikor találkoznak az élettel, pontosabban az élet igazi oldalával, a boldogsággal megijednek.

Felismerik, hogy eddig csak vegetáltak, megszűnnek a félelmeik és hihetetlen módon megijednek, hogy eltűnnek a problémák, minden természetes. Olyan hasonlatot tudnék erre használni, mint amikor a hosszú ideje börtönbe zárt rabot kiengedik a civil életbe. Hirtelen rátör, a szabadság, nem tud mit kezdeni vele, megijed, és viszonylag gyorsan elkövet valamit, hogy visszakerülhessen a számára megszokott, szabályokat  és biztonságot nyújtó környezetbe. Hát kb. ez történik az olyan emberekkel is, akik először találkoznak az élettel, a szeretet erejével, amikor látják megszűnni az ego játékait. Ilyenkor a legtöbben óriási energiával a fejükben próbálnak magyarázatot keresni, érveket, ellenérveket felsorakoztatni, hogy akkor most mi is ez...pro és kontra jönnek a gondolatok egymás után, szinte őrületbe kergetve az embert. Hiszen a megszokott, az ismert - biztonságot nyújt, akkor is ha nem vagyunk boldogok. Az ismeretlen mindig kihívást jelent, hiszen benne van, hogy fejest kell ugrani egy olyan világban, ahol (látszólag) egyedül vagyunk. Nem lesznek ott a már megszokott dolgaink, nem lesznek ott a már megtanult ismereteink, igazából minden tudásunk és az eddig tanultak semmit nem érnek, semmit sem jelentenek, lényegtelenek, mert az ismeretlent semmi nem tudja leírni. Viszont ha már rászántuk magunkat és megtettük életünk egyik legbátrabb lépését akkor talán az lehet a legjobb megoldás, ha egy kicsit elcsendesedünk és befelé figyelünk.

No de mégis hogyan?

Mindenkinek más-más módszer tud segíteni az ellazulásban, a relaxálásban. Nekem a légzésem figyelése, talán egy kicsit a jóga légzés elsajátítása volt a kezdet, hogy elmém lecsendesedhessen és befelé tudjak figyelni. Idővel minden finomodni és egyszerűsödni fog.

 

 forrás: innen

 

(2015.11.05)

A bejegyzés trackback címe:

https://risingpoetry.blog.hu/api/trackback/id/tr10011987462

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Köszöntelek

 

"Kereshetsz vidám perceidben,
 Elrejtve ott vagyok örömödben, 
 Megláthatsz szomorú napjaidban,
 Ott vagyok színtelen sóhajodban"

 

 Rising Poetry - Gróf Tamás

 

 

rp_pajer_vajk_monika.jpg

Egy lehetőség

 

 

Ha hirdetnél vagy reklámoznád
terméked az oldalon, írj bátran:

risingpoetry (kukac) gmail.com


Az oldalon található írások
haszonszerzés céljából
nem másolhatók
!
Médiában történő
megjelenítéshez
a szerző engedélye
szükséges.

(Gróf Tamás)

Kapcsolat: risingpoetry kukac gmail.com
https://www.risingpoetry.hu/

Facebook megosztások

DC - A CSOKOLÁDÉ ÉS ÉN

 

"Már az első találkozás élménnyé válik, ujjaid közt a fekete szépség, ajkaidhoz érve, roppanós külsejével, harapásra csábít. Ajkaidon fekete csókja, éltető erő, legbelső vágyaid ismerő, akár egy csábító szerető. Darabkái nyelveden olvadva, ízlelőbimbóid hullámvasútjára váltottak jegyet, a második falattól végre behunyod a szemed. Elvarázsol egyedi íze, a fellegekbe juttat, behunyt szemeddel látod, nincs más ilyen élmény, ami felkorbácsol és egyben nyugtat. Az utolsó falatka, is lassan elmerül benned, szemed kinyitva a dobozt keresed,  legszívesebben eldugnád mindenki elől, tudva, ez az élmény feledésbe sosem merül."

Éld át a te is a Dantonie Chocolate élményt, egy falat boldogság, csak karnyújtásnyira tőled.

 

bonbon03.jpg

 

 

süti beállítások módosítása