Válaszd az életet

 

original.jpg

    Épphogy csak becsukta maga mögött az ajtót, utolsó erejével elfordította a kulcsot a zárban, majd úgy ahogy volt kabátostól, cipőstől a nappaliban lévő kanapéra dobta magát. Nem mozdult. Lélegzete lassan és egyenletesen mozgatta mellkasát. Gondolatai fénysebességgel közlekedtek a múlt, a jövő és a jelen Bermuda háromszögében. Nem értette mi történik, csak hagyta, történjen bármi is, engedni fog az életnek. Szülei, az iskola, a munkahely, szinte mindenhol folyton csak azt tanította, hogyan illeszkedjen be, hogy legyen hasznos és nélkülözhetetlen tagja a társadalomnak. Elért mindent, amiről legtöbben csak álmodnak. Kiváló szakma, három diploma, hét számjegyű fizetés, felelősség teljes beosztás, prémium kategóriás autó, ház, medence, értékpapírok, gyönyörű család, gyerekek, VIP belépő a legmenőbb klubokba, golf pályákra. Most mégis, hajnali fél négy van, egyedül és meggyötörten tesped a nappaliban Argentin marhabőr kanapéján. Gondolatai egyre csak egy téma körül keringtek, mint a Naprendszerünk bolygói éltető Napunk körül. 

    "Válaszd az életet, válaszd a munkát, válaszd a karriert, válaszd a rohadt nagy TV-t! Válaszd a mosógépeket, kocsikat, CD-lejátszókat és elemes konzervnyitókat! Válaszd az egészséget, az alacsony koleszterinszintet és a fogászati ellátást, válaszd a fix kamatozású jelzálogkölcsönt, válassz első otthont, válaszd meg a barátaidat! Válassz szabadidőruhát és hozzá illő sporttáskát, válassz egy három szobás lakosztályt részletre egy ócska sorházban! Válassz DIY-t, és kérdezd meg egy vasárnap reggel, hogy ki a fene vagy! Terülj el egy fotelban, és nézd a lélekölő, agypusztító TV-s kvízjátékokat! Tömd tele a szádat ócska szemét ételekkel! Válaszd a végén a rothadást! Pisálj utoljára egy szánalmas otthonban, élj pusztán zavaró körülményként rohadék kölykeid számára, akiket azért nemzettél, hogy magadat helyettesítsd! Válaszd a jövőt, válaszd az életet! " *

Most, talán tényleg most jött el a pillanat, amikor úgy dönt, talán  életében először, hogy nem az életet választja. Mégis, mi a fenét gondolt magáról? Mindene megvan, mégsem boldog. A reklámok a médiákban mind, mind azt sulykolták belé, ha mindent megszerez, akkor igenis boldog élet vár rá. Talán mégsem igaz minden, ami a médiában a reklámok mögé bújtatva elhangzik?
 
    "Válaszd a dizájner fehérneműt, hátha sikerül életet lehelned a döglött kapcsolatodba. Válaszd a retikült, válaszd a magassarkút, a kasmírt, a selymet, hogy érezhesd amit úgy hívnak boldogság. Válaszd az iphone-t, amit Kínában rakott össze egy nő, aki kiugrott az ablakon és dugd a dzsekid zsebébe amit egy dél-ázsiai pincében varrtak. Válaszd a facebook-ot, a twitter-t, a snapchat-et, az instagram-ot és ezer másik oldalt, ahol büntetlenül fikázhatsz ismeretleneket. Válaszd a profilod frissítését, hogy tudja meg a világ mit reggeliztél és reméld, hogy valahol valakit érdekel. Keress rá a volt csajaidra, remélve, hogy te nem nézel ki olyan szarul mint ők. Válaszd az élő bloggolást az első recskától a halálodig. Az emberi kommunikáció mára egyszerű adat csere lett! Válasz tíz dolgot, amit nem tudtál a plasztikázott celebekről. Válaszd az abortusz harcot, az erőszak vicceket, az áldozathibáztatást, a bosszúpornót és a nőgyűlölet végtelen depresszió hullámát. Válaszd, hogy 9/11 meg sem történt, de ha még is akkor a zsidók műve. Köss nulla órás munka szerződést, utazz 2 órát a melóba és válaszd ugyan ezt a kölykeidnek, vagy még rosszabbat. Ha meg nincsenek, akkor meg próbálj meg örülni neki, hogy nincsenek. Aztán dőlj hátra és nyomd el a fájdalmat valami ismeretlen cuccal, amit valaki egy kibaszott konyhában kotyvasztott bazdmeg. Válaszd a megszegett ígéreteket, amiket a mai fejjel már betartanál. Válaszd, hogy sohasem tanulsz a hibáidból. Válaszd az önmagát megismétlő történelmet. Válaszd, hogy lassan belenyugszol abba, hogy neked csak ennyi jutott, ahelyett amiben mindig reménykedtél. Érd be kevesebbel és vágj hozzá jópofát. Válaszd a csalódást. Válaszd, hogy elveszíted a szeretteidet és ahogy távolodsz tőlük benned is meghal valami, amíg meg nem látod, hogy egy nap a jövőben szépen lassan mindannyian eltűnnek és semmi nem marad belőled, se élő, se holt."  **

  Igen, egyszer mindenki meghal. A temetői sírkövön, kopjafán kívül talán családtagjaink még megőrzik emlékünket. A házat és az autót megöröklik, a befektetések nagy részére ráteszi a kezét az állam, mondván nem százszázalékosan voltak legálisak. A biztosító társaságok az életbiztosításunk után szintén nem a szerződött összeget fizetik ki, hiszen az apró betűs részt rohanó életvitelünk miatt figyelmetlenül olvastuk csak át, jogi ismeretek hiányában olyan egyoldalú szerződéseket kötünk, amik semmilyen előnnyel nem járnak számunkra. Szóval, válaszd az életet. Hát tényleg csak ennyi volna? Születünk, tanulunk, dolgozunk, meghalunk? Hol van ebben az élet? Hova tűnt? Az egész csak illúzió volna? Ki az, ki minderre megadja neki a választ? Válaszd a horoszkópokat, válaszd az angyalokat, válaszd az ismeretlen dimenziókat, az asztrál síkot. Válaszd a Buddha tudatot, a Krisztusi megváltást, Jehova békéjét, válaszd Krishna szeretetét, Mohamed próféciáit, az Amishok egyszerűségét. Válassz magadnak vallást, vagy tudományt.  Válassz magadnak pszichológust, válassz mentális tanácsadót, coach-ot aki megmondja mit és hogyan csinálj. Válaszd a megvilágosodást, válaszd a békét, válaszd a mindenkit szeretek, mert egy vagyok a szeretettel érzést. De legfőképp válaszd önmagad, légy önmagad, de ki a fene fogja megmondani ki vagy te. Mindegy, csak válassz.
   Ebben a pillanatban valaki felkapcsolta a villanyt. Nem, nem a nappaliban. Óráknak tűnt, ahogy gondolatai a múlt, jelen és jövő Bermuda háromszögében tévelyegtek, pedig valójában mindez röpke másodpercek alatt megtörtént. A fénnyel együtt a válasz is megérkezett a kérdésre. 
A válasz, az élet, a világmindenség meg minden, amit keresett (42) .
A válasz: ÉN vagyok. Mindig is ÉN voltam, és ÉN leszek. Minden ami történik ÉN általam, ÉN értem. Az ÉN megtapasztalásom. Válaszd az életet...mindegy mit választasz.


life.jpg

 

(2017.11.10)

* Renton monológja
** Renton monológja 2

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://risingpoetry.blog.hu/api/trackback/id/tr3213210353

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Köszöntelek

 

"Kereshetsz vidám perceidben,
 Elrejtve ott vagyok örömödben, 
 Megláthatsz szomorú napjaidban,
 Ott vagyok színtelen sóhajodban"

 

 Rising Poetry - Gróf Tamás

 

 

rp_pajer_vajk_monika.jpg

Egy lehetőség

 

 

Ha hirdetnél vagy reklámoznád
terméked az oldalon, írj bátran:

risingpoetry (kukac) gmail.com


Az oldalon található írások
haszonszerzés céljából
nem másolhatók
!
Médiában történő
megjelenítéshez
a szerző engedélye
szükséges.

(Gróf Tamás)

Kapcsolat: risingpoetry kukac gmail.com
https://www.risingpoetry.hu/

Facebook megosztások

DC - A CSOKOLÁDÉ ÉS ÉN

 

"Már az első találkozás élménnyé válik, ujjaid közt a fekete szépség, ajkaidhoz érve, roppanós külsejével, harapásra csábít. Ajkaidon fekete csókja, éltető erő, legbelső vágyaid ismerő, akár egy csábító szerető. Darabkái nyelveden olvadva, ízlelőbimbóid hullámvasútjára váltottak jegyet, a második falattól végre behunyod a szemed. Elvarázsol egyedi íze, a fellegekbe juttat, behunyt szemeddel látod, nincs más ilyen élmény, ami felkorbácsol és egyben nyugtat. Az utolsó falatka, is lassan elmerül benned, szemed kinyitva a dobozt keresed,  legszívesebben eldugnád mindenki elől, tudva, ez az élmény feledésbe sosem merül."

Éld át a te is a Dantonie Chocolate élményt, egy falat boldogság, csak karnyújtásnyira tőled.

 

bonbon03.jpg

 

 

süti beállítások módosítása