Keményítő

 

canyon.jpg

 

Olyan régóta kínozta egy gondolat, hogy napok óta nem tudott aludni. Forgolódott, számolta a bárányokat, elrágott egy macskagyökeret is, de nem jött álom a szemére. Hajnali fél három volt, kipattant az ágyából, felkapta kedvenc bakancsát, becsapta maga mögött az ajtót és a kis Mumpic rohanó léptekkel indult át öreg barátjához. Keservesen dörömbölni kezdett a kunyhó ajtaján.

- ÓZ, ÓZ ! Kérlek kelj fel, nyisd ki az ajtót, kérlek!
- Mi az, ami ennyire fontos, hogy nem várhat reggelig? - dörmögött miközben hálóruhájában ajtót nyitott
- Figyelj ÓZ! A keményítőtől tényleg kemények leszünk? - ÓZ csipás szemeit dörzsölgetve nevetni kezdett.
- Te most gúnyolódsz rajtam?! - ripakodott rá a kis Mumpic
- Ne haragudj kis barátom, nem rajtad nevettem csak a helyzet komikumán, így hajnali három táján.
- Akkor most légyszi figyelj rám! Ez most komoly. Azt olvastam, hogy sok cukortól cukrosak leszünk, akkor a sok keményítőtől kemények leszünk?
- Nem tudom. - válaszolta miközben elindultak, hogy leüljenek a karosszékekbe - A keménységnek több változata is lehet. De talán az lenne a helyes, ha feltennéd magadnak a kérdést, hogy miért is akarsz kemény lenni. Sokan vannak akik páncélt húznak testükre, lelkükre, hogy keménynek látszanak, hogy kívülről kemények legyenek. De tudod, én inkább csak azt gondolom, hogy ilyen esetben csak az érzékeny és sérülékeny részüket próbálják védeni. Nézd csak meg a természetet. Nézd meg mi történik akkor, amikor vihar és erős szél támad. Itt az erdő fái, akik öregek, és kemények, hamar eltörnek, míg a fiatal és hajlékony fák, szinte meghajolnak a természet akarata felett. A lágyság élő; a kemény már haldoklik. A lágy virág jellegű, a kemény szikla jellegű.
- De ÓZ, ez hülyeség, hiszen a szikla olyan erős, senki nincs, aki nála erősebb és keményebb lenne.
- A szikla valóban kemény, és erősnek tűnik, de tehetetlen. A lágy törékenynek tűnik, de élő. Nem feltétlenül gyengének. De tudod mit? Mondok neked mást. Nézd a patakot, nézd benne a vizet. Meg tudod markolni?
- Nem, hiszen azt senki nem tudja, mert a víz kifolyik a kezéből.
- Hát látod? Pont erről van szó. A lágy víz szépen lassan évek, évtizedek, évszázadok alatt behatol a a sziklába, a keménybe,és a legvégén el is tünteti azt. Így van ez a lelkünkkel is. Mindig törékeny, és minél kifinomultabb, annál törékenyebb. Ezért minél mélyebbre ereszkedsz önmagadban, annál lágyabbá válsz. Így hát ne aggódj.
- Ahhh, nincs kedvem hazamenni, nézd már, az ablakba besütött az első napsugár.
- Kérlek, tegyél fel vizet a fazékba teának, addig én elkészítem a reggelit.
- Lágy vizet Óz? 
- Ha tudod, majd próbáld meg keménnyel is - nevette el magát öreg barátja.


A bejegyzés trackback címe:

https://risingpoetry.blog.hu/api/trackback/id/tr9413501131

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Köszöntelek

 

"Kereshetsz vidám perceidben,
 Elrejtve ott vagyok örömödben, 
 Megláthatsz szomorú napjaidban,
 Ott vagyok színtelen sóhajodban"

 

 Rising Poetry - Gróf Tamás

 

 

rp_pajer_vajk_monika.jpg

Egy lehetőség

 

 

Ha hirdetnél vagy reklámoznád
terméked az oldalon, írj bátran:

risingpoetry (kukac) gmail.com


Az oldalon található írások
haszonszerzés céljából
nem másolhatók
!
Médiában történő
megjelenítéshez
a szerző engedélye
szükséges.

(Gróf Tamás)

Kapcsolat: risingpoetry kukac gmail.com
https://www.risingpoetry.hu/

Facebook megosztások

DC - A CSOKOLÁDÉ ÉS ÉN

 

"Már az első találkozás élménnyé válik, ujjaid közt a fekete szépség, ajkaidhoz érve, roppanós külsejével, harapásra csábít. Ajkaidon fekete csókja, éltető erő, legbelső vágyaid ismerő, akár egy csábító szerető. Darabkái nyelveden olvadva, ízlelőbimbóid hullámvasútjára váltottak jegyet, a második falattól végre behunyod a szemed. Elvarázsol egyedi íze, a fellegekbe juttat, behunyt szemeddel látod, nincs más ilyen élmény, ami felkorbácsol és egyben nyugtat. Az utolsó falatka, is lassan elmerül benned, szemed kinyitva a dobozt keresed,  legszívesebben eldugnád mindenki elől, tudva, ez az élmény feledésbe sosem merül."

Éld át a te is a Dantonie Chocolate élményt, egy falat boldogság, csak karnyújtásnyira tőled.

 

bonbon03.jpg

 

 

süti beállítások módosítása